Geschiedenis

GESCHIEDENIS VAN SCHIJNDEL METAAL, NOORD – BRABANT, NEDERLAND

Van Schijndel Metaal BV werd in 1932 opgericht door het echtpaar Jan van Schijndel en Nel van Schijndel – Jacobs. Het bedrijf was toen gelegen aan de Gerardus Majellastraat, met een laad- en losadres in de Kerkstraat.

De voorkant, aan de Gerardus Majellastraat, was de winkel in ijzerwaren die door Nel van Schijndel – Jacobs werd uitgebaat, met daarachter de werkplaats waar Jan van Schijndel de scepter zwaaide.

De werkplaats maakte in die tijd allerlei producten, maar het grootste deel was bestemd voor de schoenindustrie in de omgeving zoals machines, machineonderdelen en vooral stansmessen.

In 1965 werd het bedrijf versterkt door de beide zonen: Ad van Schijndel (overleden in april 2012) en Wim van Schijndel. Ad van Schijndel neemt de leiding van de werkplaats over van zijn vader, terwijl Wim van Schijndel een nieuw bedrijf begint: Intercool, gelegen in de Tramstraat / de Pijp, waar tegenwoordig de Albert Heijn gelegen is. Intercool maakt koelkasten en exporteert ze over de ganse wereld. De stalen onderdelen worden natuurlijk bij Van Schijndel Metaal gemaakt en Intercool lakt de onderdelen, bedrukt ze d.m.v. zeefdruk, assembleert de onderdelen met andere inkoopdelen tot koelkasten en exporteert de afgewerkte producten. Voor het lakken maakt Intercool gebruik van de in die tijd revolutionair nieuwe techniek: poedercoaten. Dat is lakken met poeder: de poeder wordt op het onderdeel aangebracht en door verhitting van het onderdeel tot een vaste laag 'gemoffeld'.

In die tijd, tussen 1975 en 1980, kon men geregeld een heftruck met onderdelen zien rijden tussen de Kerkstraat en de Tramstraat in Dongen.

In 1980 verhuisden beide bedrijven naar de huidige locatie: de Rijensestraatweg 65. In 1983 besluit Ad van Schijndel te stoppen met het bedrijf en gaat Wim van Schijndel verder. Het bedrijf ontwikkelt zich tot een toeleverancier van plaatwerk. Er worden geen machines en geen koelkasten meer gemaakt, maar wel onderdelen voor allerlei toepassingen uit dunne metaalplaat voor allerlei klanten.

Van Schijndel Metaal onderscheidt zich tot op de dag van vandaag door de poederlakinstallatie uit de Intercool-tijd waardoor klanten hun producten en constructies compleet gelakt geleverd krijgen. Dat scheelt de klanten geld en tijd.

In 2000 nemen Hans van Eijck en Jessica van Schijndel het bedrijf over van Wim van Schijndel.

Momenteel werken we met 30 vaste vakkrachten en 6 uitzendkrachten aan de producten voor onze klanten die hoofdzakelijk uit de elektronicabranche, de voedselmachinesector en de displaysector komen. 
Kunnen wij iets voor uw sector doen op het gebied van metaalbewerking?

Bent u op zoek naar een ervaren organisatie in het Nederlandse Noord-Brabant? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden met betrekking tot plaatbewerking of metaalbewerking te bespreken. Van Schijndel Metaal staat u graag te woord.

Ons bedrijf

van schijndel metaal

plaatbewerking

plaatwerk

metaalbewerking

Contactgegevens

Van Schijndel Metaal BV

Bezoekadres

Rijensestraatweg 65
5101 TG  Dongen

Postadres

Postbus 38
5100 AA  Dongen

T: 0162-312694
F: 0162-318683
E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.