Poedercoaten

Kleuren poedercoaten

Van Schijndel Metaal is al 40 jaar gespecialiseerd in het poedercoaten van plaatwerkonderdelen. De meeste RAL-kleuren zijn voorradig, maar er kunnen ook klantspecifieke kleuren worden aangemaakt. De poederlaag kan glad en in reliëf worden aangebracht. Doordat wij onze plaatwerkonderdelen zelf poedercoaten, kunnen wij korte maar vooral betrouwbare levertijden garanderen.

Tevens weten wij heel goed welke oneffenheden niet zichtbaar zijn na het poederlakken en welke wel, aangezien we het al decennia lang zelf doen. Hierdoor zijn wij in staat uw producten een heel mooi egaal uiterlijk te geven met poederlakken. Ook poederlakken wij altijd met nieuw poeder uit de doos, in tegenstelling tot bedrijven die zogenaamde ‘terugwinning’ toepassen. Bij terugwinning wordt niet-gebruikt poeder afgezogen en opnieuw gebruikt voor de volgende producten. Naast lange schoonmaaktijden voor de cabine en het gereedschap betekent dat ook dat kleine stofdeeltjes en andere verontreinigingen in het teruggewonnen poeder terechtkomen, en dus ook mee gespoten worden op uw product waarna het er vast in gesmolten wordt bij het moffelen. Bij Van Schijndel Metaal kan dat niet omdat we rechtstreeks met nieuw poeder uit de doos lakken. Uw producten zien er daardoor mooier uit.

Poedercoaten voordelen

Poedercoaten wordt vaak vergeleken met vloeibare coating. Toch heeft poedercoating een aantal voordelen ten opzichte van vloeibare coating. Zo stoten poedercoatings geen of nauwelijks organische stoffen uit. Daarnaast kunnen poedercoatings dikkere coatings produceren en kunnen ze worden hergebruikt. Doordat poedercoatings hergebruikt kunnen worden, kan het poeder voor bijna 100% gebruikt worden. Het afval is ook veel minder gevaarlijk. Een bijkomend voordeel is dat de kosten van het materiaal en de exploitatie een stuk goedkoper zijn voor poedercoaten dan voor vloeibare coating. Een leuke extraatje is dat poedercoaten met kleuren, meteen de deur opent voor een breed scala aan speciale effecten. Geen enkele andere manier van coating kan zoveel speciale effecten realiseren dan de poedervorm. 

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in poedercoating? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden inzake poedercoaten te bespreken. Van Schijndel Metaal staat u graag te woord.

Voordelen poedercoaten bij Van Schijndel Metaal

  poedercoatenEigen poederlakstraat
       Van Schijndel Metaal heeft een eigen poederlakstraat. Die zorgt voor kortere doorlooptijden, minder uitval en lagere kosten door het wegvallen van het transport en het verpakken van de ongelakte delen.

  poedercoatenPoedercoaten in iedere gewenste kleur
       Zowel RAL-kleuren als klantspecifieke kleuren.

Van Schijndel Metaal - Dé specialist in poedercoaten! Gevestigd in Dongen, Nederland (tussen Tilburg en Breda).

Poedercoaten

Poedercoaten 

Poedercoaten 

Poedercoaten

Contactgegevens

Van Schijndel Metaal BV

Bezoekadres

Rijensestraatweg 65
5101 TG  Dongen

Postadres

Postbus 38
5100 AA  Dongen

T: 0162-312694
F: 0162-318683
E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.