Uitbestedingen

Regelmatig besteden wij gespecialiseerde nabewerkingen uit aan onze leveranciers.

Een greep uit onze reguliere uitbestedingen:

Zeefdrukken

Dat proces wordt door ons veel toegepast voor de elektronica: fronten, backplates en beplating wordt bedrukt met tekst of afbeeldingen. Zeefdruk kan toegepast worden op vrijwel elk materiaal, oppervlakte of formaat. De gebruikte inkten zorgen voor een goede, slijtvaste zeefdruk op het plaatmateriaal. Zelfs full-colour is mogelijk met zeefdruk.

Tamponprinten

Tamponprint is een stempeltechniek dat gebruikt wordt om nagenoeg elk product dat niet vlak is te voorzien van tekst of symbolen. Daardoor kunnen ook dieper gelegen connectorpanelen voorzien worden van een bedrukking.

Beitsen/passiveren

Dit is een reinigingstechniek voor RVS, waarbij met zuren de oxiden worden verwijderd. Oxiden zorgen voor roest of corrosie. De oxiden ontstaan door walsen, schuren of slijpen van RVS. Door het RVS-plaatwerk te beitsen wordt het RVS weer beter roestwerend. Het aansluitende passiveren zorgt ervoor dat de beschermende oxidelaag met zuurstof volledig wordt hersteld.

Elektrolytisch polijsten

Elektrolytisch of elektrochemisch polijsten is een elektrochemisch proces waarbij materiaal wordt verwijderd van een metalen werkstuk. Het wordt toegepast om oppervlakten te polijsten (gladder te maken). Het elektrolytisch polijsten gebeurt door een werkstuk onder te dompelen in een bad met elektrolyten, zijnde een bad met een geleidende vloeistof. Tussen de kathoden en het anodische werkstuk wordt een elektrische spanning aangelegd. Door de spanning verplaatsen de metaalionen van het oppervlak van het werkstuk zich naar de kathoden. Hierdoor verdwijnen de oneffenheden van het oppervlak, dat daardoor gladder wordt.

Elektrolytisch verzinken

Hierbij wordt een zinklaag op het plaatwerk aangebracht om het te beschermen tegen roest. Het wordt op een elektrolytische wijze aangebracht, dus in een bad met een geleidende vloeistof. Tussen de kathoden en het anodische werkstuk wordt een elektrische spanning aangelegd. De spanning doet de zinkionen neerslaan op het oppervlak van het plaatwerk. De laagdikte kunnen we hier nauwkeurig instellen door het spanningsverschil te variëren. Dit proces wordt ook wel galvaniseren genoemd.

Anodiseren

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling om metalen zoals aluminium en titanium te voorzien van een oxidelaag. Anodiseren gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. De oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. Daarna kan door afsluiten van de poriën (sealen) de corrosiebestendigheid worden verbeterd. Diverse elektrolyten kunnen worden gebruikt om een anodiseerproces uit te voeren. Afhankelijk van het te anodiseren materiaal en de gewenste eigenschappen van de anodiseerlaag zullen een elektrolyt en het behandelingstype geselecteerd worden. Hierbij kan het aluminium ook voorzien worden van een kleur die slijtvast is.

Blank chromateren

Blank chromateren wordt veel toegepast in de elektronicasector vanwege de goede hechting en corrosiebestendigheid, en daar waar een zo laag mogelijke contactweerstand gewenst is. Door de goede elektrische geleiding werkt het als een EMC- (Electromagnetic compatibility) bescherming.

Chromateren is een chemische bewerking van het metaaloppervlak waarbij een chromaatlaag ontstaat. Blank chromateren op verzinkt staal ontstaat door inwerking van verdund chroomzuur + salpeterzuur op de zinklaag.

Graveren

Bij technisch graveren wordt een laagje materiaal weggehaald van het plaatwerk om een afbeelding of tekst te vormen. Het graveren kan met een frees of een laser gebeuren.

Kataforese lakken

Dit wordt ook wel een KTL-behandeling genoemd. KTL is een elektrostatisch verfproces waarbij het te verven deel in een vloeistofbad wordt ondergedompeld. In een bad gevuld met een watergedragen kataforeselak bevinden zich een pluspool, minpool en het te lakken product. Met behulp van een gelijkstroomspanning worden de lakdeeltjes naar het product getrokken en vormt er zich een laklaag op het oppervlak. Deze laklaag groeit aan totdat er zich een gesloten en isolerende laag om het product heeft gevormd. Op die manier is het mogelijk moeilijk bereikbare plekken te bedekken met een laklaag. De laklaag wordt 15 tot 20 μm dik. Na het elektrostatisch opbrengen van de lak wordt deze in een oven bij 180 tot 200 °C gedroogd en uitgehard. Vaak wordt als voorbehandeling aan het KTL-proces het te verven deel gefosfateerd. Hierdoor hecht de kataforeselak beter aan het oppervlak. Het KTL-proces biedt een hoge corrosiebescherming in combinatie met het zinkfosfateren. 

Uw voordelen bij Van Schijndel Metaal

 poedercoaten Eigen poederlakstraat
       Van Schijndel Metaal heeft een eigen poederlakstraat. Die zorgt voor kortere doorlooptijden, minder uitval en lagere kosten door het wegvallen van het transport en het verpakken       van de ongelakte delen.

  poedercoaten Korte levertijden
       Dankzij ons uitgebreide machinepark inclusief eigen poederlakstraat, kunnen we snel leveren. We worden daarbij geholpen door onze focus op lean manufacturing.

  poedercoaten Afroepen op maat
       Kanban of JIT (just-in-time)? Van Schijndel Metaal zorgt ervoor dat u uw producten op tijd heeft en in de juiste hoeveelheid.

  poedercoaten Meedenken
       Samen met u ontwikkelen we het beste product tegen de beste prijs waarbij u kunt rekenen op al onze kennis van plaatwerk. Wij – en u natuurlijk ook – worden daarbij geholpen door eigen engineering die uiteraard al jaren in 3D gebeurt.

  poedercoaten Technische kennis
       U profiteert van 80 jaar ervaring als u met ons in zee gaat: wij hebben in die tijd echt wel geleerd waar het bij plaatwerk allemaal om draait.

  Uitbesteden zonder zorgen
       Ook aanvullende uitbestedingen zoals screenen of beitsen/passiveren regelen we voor u met onze betrouwbare leveranciers.

Uitbestedingen

Zeefdrukken

Tamponprinten

Uitbestedingen

Contactgegevens

Van Schijndel Metaal BV

Bezoekadres

Rijensestraatweg 65
5101 TG  Dongen

Postadres

Postbus 38
5100 AA  Dongen

T: 0162-312694
F: 0162-318683
E: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.