Historie Van Schijndel Metaal BV

Van Schijndel Metaal BV is in 1932 opgericht door het echtpaar Jan van Schijndel en Nel van Schijndel – Jacobs. Het bedrijf was toen gevestigd aan de Gerardus Majellastraat, met een laad- en losadres op de Kerkstraat. De voorkant, aan de Gerardus Majellastraat, bestond uit de winkel in ijzerwaren die door Nel van Schijndel – Jacobs werd beheerd en daarachter bevond zich de werkplaats waar Jan van Schijndel de scepter zwaaide. De werkplaats maakte in die tijd allerlei producten, maar het grootste deel was voor de schoenindustrie in de omgeving zoals machines, machine-onderdelen en vooral stansmessen.

Revolutionair

In 1965 komen de twee zoons in het bedrijf: Ad van Schijndel (overleden in april 2012) en Wim van Schijndel. Ad van Schijndel neemt de leiding van de werkplaats over van zijn vader, en Wim van Schijndel begint een nieuw bedrijf: Intercool, wat gevestigd is aan de Tramstraat / de Pijp, waar tegenwoordig de Albert Heijn staat. Intercool maakt koelkasten en exporteert deze wereldwijd. De stalen onderdelen worden natuurlijk gemaakt bij Van Schijndel Metaal en Intercool lakt de onderdelen, zeefdrukt ze, assembleert de onderdelen met andere inkoopdelen tot koelkasten en exporteert ze. Voor het lakken maakt Intercool gebruik van de in die tijd revolutionair nieuwe techniek: poedercoaten. Dat is lakken met poeder: de poeder wordt op het onderdeel aangebracht en via verhitting van het onderdeel tot een vaste laag 'gemoffeld'.

Plaatwerk

In die tijd, tussen 1975 en 1980, kon men geregeld een heftruck met onderdelen zien rijden tussen de Kerkstraat en de Tramstraat in Dongen. In 1980 verhuizen beide bedrijven naar de huidige lokatie: de Rijensestraatweg 65. In 1983 besluit Ad van Schijndel te stoppen met het bedrijf en gaat Wim van Schijndel verder. Het bedrijf ontwikkelt zich tot een toeleverancier van plaatwerk, er worden geen machines en geen koelkasten meer gemaakt, maar wel onderdelen voor allerlei toepassingen uit dunne metaalplaat voor allerlei klanten. Van Schijndel Metaal onderscheidt zich tot op de dag van vandaag door de poederlakinstallatie uit de Intercool-tijd waardoor klanten hun producten en constructies compleet gelakt geleverd krijgen. Dit scheelt ze geld en tijd.In 2000 nemen Hans van Eijck en Jessica van Schijndel het bedrijf over van Wim van Schijndel. Momenteel werken we met 30 vaste vakkrachten en 6 uitzendkrachten aan de producten voor onze klanten die zich voornamelijk bevinden in de elektronicabranche, in de voedselmachinebranche en in de displaybranche.  

Wat kunnen we voor u betekenen?

Kunnen wij iets voor uw branche betekenen op het gebied van metaalbewerking? Op zoek naar een ervaren organisatie in Noord-Brabant? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden met betrekking tot plaatbewerking of metaalbewerking te bespreken. Van Schijndel Metaal staat u graag te woord.

Ons bedrijf

Van Schijndel Metaal in Dongen

van Schijndel Metaal in Brabant

opslag bij Van Schijndel Metaal

opslag metaal

Contactgegevens

Bezoekadres

Van Schijndel Metaal BV

Rijensestraatweg 65
5101 TG
Dongen
T: 0162-312694
F: 0162-318683
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Colofon

Photography: Stijn Rompa