Uitbestedingen

Regelmatig besteden wij specialistische nabewerkingen uit aan onze leveranciers. Een greep uit onze reguliere uitbestedingen:

Zeefdrukken

Dit wordt door ons veel toegepast voor de elektronica: fronten, backplates en beplating wordt voorzien van tekst of afbeeldingen. Zeefdruk kan toegepast worden op vrijwel elk materiaal, oppervlakte of formaat. De gebruikte inkten zorgen voor een goede, slijtvaste zeefdruk op het plaatmateriaal. Zelfs full-colour is mogelijk met zeefdruk.

Tamponprinten

Tamponprint is een stempeltechniek waarbij bijna elk product wat niet vlak is kan worden voorzien van tekst of symbolen. Hierdoor kunnen ook verdiept gelegen connectorpanelen worden voorzien van een drukbeeld.

Beitsen/passiveren

Dit is een reinigingstechniek voor RVS, waarbij met zuren de oxiden worden verwijderd. Oxiden zorgen voor roest of corrosie. De oxiden ontstaan door walsen, schuren of slijpen van RVS. Door het RVS plaatwerk te beitsen wordt het RVS weer beter roestwerend. Het aansluitende passiveren zorgt ervoor dat de beschermende oxidelaag met zuurstof volledig wordt hersteld.

Elektrolytisch polijsten

Elektrolytisch of elektrochemisch polijsten is een elektrochemisch proces waarbij materiaal wordt verwijderd van een metalen werkstuk. Het wordt toegepast om oppervlakten te polijsten (gladder te maken). Het elektrolytisch polijsten gebeurt door het plaatsen van het werkstuk in een bad met elektrolyt, een bad met een geleidende vloeistof. Tussen de kathoden en het anodische werkstuk wordt een elektrische spanning aangelegd. De spanning dwingt de metaalionen van het oppervlak van het werkstuk naar de kathoden te verplaatsen. Hierdoor verdwijnen de oneffenheden van het oppervlak, dat daardoor gladder wordt.

Elektrolytisch verzinken

Hierbij wordt een zinklaag op het plaatwerk aangebracht om het te beschermen tegen roest. Het wordt op elektrolytische wijze aangebracht, dus in een bad met een geleidende vloeistof. Tussen de kathoden en het anodische werkstuk wordt een elektrische spanning aangelegd. De spanning dwingt de zinkionen neer te slaan op het oppervlak van het plaatwerk. De laagdikte is hier nauwkeurig in te stellen door het spanningsverschil te variëren. Dit proces wordt ook wel galvaniseren genoemd.

Anodiseren

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling om metalen zoals aluminium en titanium te voorzien van een oxidelaag. Anodiseren gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. De oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. Daarna kan door afsluiten van de poriën (sealen) de corrosiebestendigheid worden verbeterd. Diverse elektrolyten kunnen worden gebruikt om een anodiseerproces uit te voeren. Afhankelijk van het te anodiseren materiaal en de gewenste eigenschappen van de anodiseerlaag zal een elektrolyt en behandelingstype geselecteerd worden. Hierbij kan het aluminium ook voorzien worden van een kleur die slijtvast is.

Blank chromateren

Blank chromateren wordt veel toegepast in de elektronica branche vanwege de goede hechting en corrosiebestendigheid, en daar waar een zo laag mogelijke contactweerstand gewenst is. Door de goede elektrische geleiding werkt het als een EMC (Electromagnetic compatibility) bescherming. Chromateren is een chemische bewerking van het metaaloppervlak waarbij een chromaatlaag ontstaat. Blank chromateren op verzinkt staal ontstaat door inwerking van verdund chroomzuur + salpeterzuur op de zinklaag.

Graveren

Bij technisch graveren wordt een laagje materiaal weggehaald van het plaatwerk om op die wijze een afbeelding of tekst te vormen. Het graveren kan met een frees gebeuren of met een laser.

Kataforese lakken

Dit wordt ook wel een KTL-behandeling genoemd. KTL is een elektrostatisch verfproces waarbij het te verven deel in een vloeistofbad wordt ondergedompeld. In een bad gevuld met een watergedragen kataforese lak bevinden zich een pluspool, minpool en het te lakken product. Met behulp van een gelijkstroomspanning worden de lakdeeltjes naar het product getrokken en ontstaat op het oppervlak een laklaag. Deze laklaag groeit aan totdat zich een gesloten en isolerende laag om het product heeft gevormd. Op deze manier is het mogelijk om moeilijk bereikbare plekken te voorzien van een laklaag. De laklaag wordt 15 tot 20 μm dik. Na het elektrostatisch opbrengen van de lak wordt deze in een oven bij 180 tot 200 °C gedroogd en uitgehard. Vaak wordt als voorbehandeling aan het KTL-proces het te verven deel gefosfateerd. Hierdoor wordt een betere hechting van de kataforese lak verkregen. Het KTL-proces biedt in combinatie met het zinkfosfateren een hoge corrosiebescherming. 

Uw voordelen bij Van Schijndel Metaal

van schijndel checkmark tiny  Eigen poederlakstraat
       Van Schijndel Metaal heeft een eigen poederlakstraat. Dit zorgt voor kortere doorlooptijden, minder uitval en lagere kosten door het wegvallen van het transport en het verpakken        van de ongelakte delen.

van schijndel checkmark tiny  Korte levertijden
       Door het uitgebreide machinepark inclusief eigen poederlakstraat kunnen we snel leveren. Ook onze focus op lean manufacturing helpt ons daarbij.

van schijndel checkmark tiny  Afroepen op maat
       Kan-ban of JIT? Van Schijndel Metaal regelt dat u uw producten op tijd heeft, en in de juiste hoeveelheid.

van schijndel checkmark tiny  Meedenken
       Samen met u ontwikkelen we het beste product tegen de beste prijs waarbij u al ons verstand van plaatwerk tot uw beschikking heeft. Eigen engineering, natuurlijk al jaren in 3D,        helpt ons daarbij.

van schijndel checkmark tiny  Kennis van techniek
       U profiteert van 80 jaar ervaring als u met ons in zee gaat: wij hebben in die tijd echt wel geleerd waar het om gaat bij plaatwerk.

van schijndel checkmark tiny  Uitbesteden zonder zorgen
       Ook aanvullende uitbestedingen als screenen of beitsen/passiveren regelen we voor u met onze betrouwbare leveranciers.

Uitbestedingen

zeefdrukken

tamponprinten

beitsen

Contactgegevens

Bezoekadres

Van Schijndel Metaal BV

Rijensestraatweg 65
5101 TG
Dongen
T: 0162-312694
F: 0162-318683
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Colofon

Photography: Stijn Rompa