Poedercoaten in kleur

Van Schijndel Metaal is al 40 jaar gespecialiseerd in het poedercoaten van plaatwerkonderdelen. De meeste RAL-kleuren zijn voorradig, maar er kunnen ook klant specifieke kleuren worden aangemaakt. De poederlaag kan glad en in structuur worden aangebracht. Doordat wij onze plaatwerkonderdelen zelf poedercoaten, zijn wij in staat korte maar vooral betrouwbare levertijden af te geven. Tevens weten wij heel goed welke oneffenheden niet zichtbaar zijn na het poederlakken en welke wel, omdat we het al decennia lang zelf doen. Hierdoor zijn wij in staat uw producten een heel mooi egaal uiterlijk te geven met poederlakken.Ook poederlakken wij altijd met nieuwe poeder uit de doos, dit in tegenstelling tot bedrijven die zogenaamde ‘terugwinning’ toepassen. Bij terugwinning wordt niet gebruikt poeder afgezogen en opnieuw gebruikt bij volgende producten. Naast lange schoonmaaktijden voor cabine en gereedschap betekent dit ook dat kleine stofdeeltjes en andere verontreinigingen in het teruggewonnen poeder terecht komen, en dus ook mee gespoten worden op uw product waarna het er vast in gesmolten wordt bij het moffelen. Bij Van Schijndel Metaal kan dat niet omdat we rechtstreeks met nieuwe poeder uit de doos lakken. Uw producten zien er daardoor mooier uit.

Voordelen van poedercoaten

Poeder coaten wordt veelal vergeleken met vloeibare coating. Toch heeft poedercoating een aantal voordelen ten opzichte van vloeibare coating. Zo stoten poedercoatings nul of nauwelijks organische stoffen uit. Daarnaast kunnen poedercoatings dikkere coatings produceren en kunnen worden hergebruikt. Doordat poedercoatings hergebruikt kunnen worden, kan voor bijna 100% gebruikt gemaakt worden van het poeder. Het afval is ook veel minder gevaarlijk. Voordeel daar bovenop is dat de kosten van het materiaal en de exploitatie ook een stuk minder zijn bij poedercoaten dan bij vloeibare coating. Een leuke bijkomstigheid is dat er met kleuren poedercoaten de mogelijkheid is voor een breed scala aan speciale effecten. Geen enkele andere manier van coating kan zoveel speciale effecten realiseren dan de poeder vorm. 

Op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in poedercoating? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden met betrekking tot poedercoaten te bespreken. Van Schijndel Metaal staat u graag te woord.

Voordelen poedercoaten bij Van Schijndel Metaal

poedercoaten  Eigen poederlakstraat
       Van Schijndel Metaal heeft een eigen poederlakstraat. Dit zorgt voor kortere doorlooptijden, minder uitval en lagere kosten door het wegvallen van het transport en verpakken van de ongelakte delen.

poedercoating  Poedercoaten in iedere gewenste kleur
       Zowel RAL-kleuren als klantspecifieke kleuren.

Van Schijndel Metaal - De specialist in poedercoaten! Gevestigd in Dongen (tussen Tilburg en Breda).

 

Poedercoaten

poedercoaten 

poeder coaten 

poedercoaten

Contactgegevens

Bezoekadres

Van Schijndel Metaal BV

Rijensestraatweg 65
5101 TG
Dongen
T: 0162-312694
F: 0162-318683
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Colofon

Photography: Stijn Rompa