MIG en MAG lassen

Van Schijndel Metaal is gespecialiseerd in zowel MIG als MAG lassen. Het zijn lasprocessen die verschillen in het soort gas dat er gebruikt wordt. In tegenstelling tot bij MIG lassen, wordt er bij MAG lassen gebruik gemaakt van actief beschermgas, zoals koolstofdioxide. Het MAG lasproces wordt veel toegepast en zorgt ervoor dat je met hoge snelheid kunt lassen. Onze lassers hebben veel ervaring met zowel het MIG als het MAG lasproces en weten er de beste lassen mee te maken.

Voordelen van MAG lassen

MAG lassen heeft nog meer voordelen. Er is bijvoorbeeld een kleine kans op insluiting wanneer de las slepend wordt gelegd. MAG lassen is daarnaast geschikt voor verschillende soorten staal en staaldiktes. MAG lassen zorgt er ook voor dat er op hoge snelheid gelast kan worden, waardoor het laswerk sneller klaar is dan bij conventiioneel lassen. Een ander groot voordeel is dat lassen met koolstofdioxide relatief goedkoop is en de totale kosten kan beperken. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

MIG lassen

MIG lassen is lassen met Interte gassen en wordt ook wel Gas Metal Arc Welding (GMAW) genoemd. MIG lassen is geschikt als lastechniek voor het lassen van non-ferro metalen. Het gas dat hiervoor gebruikt wordt is Argon en soms Helium of mengsels daarvan. Inerte gassen die bij het MIG lassen gebruikt worden, zijn geschikt om op veel hogere temperaturen te lassen. Omdat er geen oxidatie optreedt, is de kwaliteit van de lasnaad zeer hoog. Dit lasproces is zeer geschikt voor de machinebouw en daarom kiest Van Schijndel Metaal onder andere voor deze techniek.

Samenwerken?

Van Schijndel Metaal denkt graag met u mee over laswerk. Door het uitgebreide machinepark kunnen we snel en in eigen beheer leveren. We denken graag mee over de ontwikkeling van uw product. Profiteer van onze expertise en kennis van techniek. Lees meer over onze andere specialisaties. Wij kijken uit naar een geslaagd project!

Ponsen

ponsen

metaal ponsen

cnc ponsen

ponsen metaal

Contactgegevens

Bezoekadres

Van Schijndel Metaal BV

Rijensestraatweg 65
5101 TG
Dongen
T: 0162-312694
F: 0162-318683
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Colofon

Photography: Stijn Rompa