Specialisaties

Van Schijndel Metaal staat voor plaatbewerking. Van Schijndel metaal is dé specialist in plaatbewerking in de materialen staal als roestvaststaal en aluminium. Van Schijndel Metaal produceert seriematig zowel enkelvoudige producten als samengestelde plaatwerkconstructies en omkastingen. Ons bedrijf beschikt over vakmensen met jarenlange ervaring, een modern en up to date machinepark met machines voor metaalbewerking. Kennis van zowel de eigen processen als die van haar klanten. Een logistiek systeem dat klinkt als een klok, een perfecte leverbetrouwbaarheid en kwaliteit. Dat is waarom klanten bij Van Schijndel Metaal steeds terugkomen! Hieronder leest u waar we gespecialiseerd in zijn:

Lasersnijden

Lasersnijden met behulp van een laserstraal is een snelle en makkelijke manier om de vorm en het gatenpatroon van het product uit te snijden. Het vlakke product is vrijwel braamloos en zeer nauwkeurig uitgesneden. Juist platen met een folie kunnen probleemloos worden gesneden, hierbij wordt een speciale laserfolie gebruikt. Zowel staal als rvs en aluminium kunnen worden lasergesneden. Zelfs koper en messing worden uitstekend gesneden dankzij onze speciale fiber lasersnijmachine, iets wat bij andere lasers vaak problemen geeft.

Verspaning

Verspanen betekent het bewerken van materiaal waarmee spanen van het oorspronkelijke product worden verwijderd. Dit kan zowel met de hand als met een machine en zorgt ervoor dat het product kleiner wordt en afneemt in massa. Veel machines worden door middel van frezen verspaand en wordt vaak samen genoemd met draaien. Om te verspanen worden de CNC- en NC- freestechnieken toegepast. 

CNC ponsen

Het ponsen van platen gebeurt bij Van Schijndel Metaal met de CNC gestuurde TRUMPF ponsnibbelmachine TC 500 . Deze machine met automatische gereedschapwissel is zeer snel en efficiënt, vooral als grote geperforeerde oppervlaktes moeten worden gerealiseerd. Naast het ponsen van gaten kunnen er ook speciale bewerkingen worden uitgevoerd zoals doordrukkingen en het verzinken van gaten. Zo kunnen louvres meteen meegeponst worden, maar ook allerlei andere vervormingen die we speciaal op maat voor u kunnen laten maken. 

Plaatwerk TIG of MIG/MAG lassen

U kunt de lasspecialisten bij Van Schijndel Metaal met hun jarenlange ervaring in uiteenlopende lasklussen uw lassamenstelling met een gerust hart toevertrouwen. Of het gaat om aluminium lassen, rvs lassen, of staal lassen; wij maken het. Aluminium lassen is een veel voorkomende werkwijze in de technische branche. Zeker omdat de toename van aluminium, door de vele voordelen, erg hoog ligt, wordt er tegenwoordig veelvuldig gebruik gemaakt van aluminium lassen. RVS lassen is een procedure die meestal wordt uitgevoerd onder de bescherming van gas. Bij RVS lassen is het van belang om zo snel mogelijk te lassen, om oververhitting tegen te gaan. 

Poedercoaten

Van Schijndel Metaal is al 40 jaar gespecialiseerd in het poedercoaten van plaatwerkonderdelen. De meeste RAL-kleuren zijn voorradig, maar er kunnen ook klant specifieke kleuren worden aangemaakt. De poederlaag kan glad en in structuur worden aangebracht. Doordat wij onze plaatwerkonderdelen zelf poedercoaten, zijn wij in staat korte maar vooral betrouwbare levertijden af te geven. Tevens weten wij heel goed welke oneffenheden niet zichtbaar zijn na het poederlakken en welke wel, omdat we het al decennia lang zelf doen. 

Assemblage

Van Schijndel Metaal kan voor u de assemblage van machines en apparaten, modules en systemen verzorgen (zowel elektronisch als pneumatisch). Het assembleren vindt plaats in een uitstekend geoutilleerde productiehal. Wij hebben de vakkennis en logistieke knowhow om machines en apparaten samen te stellen en gebruiksklaar bij u of uw klant af te leveren. U kunt zich daardoor op de hoofdactiviteit van uw onderneming concentreren.

CNC kanten

Onze zeven kantbanken kunnen wij inzetten voor grote en kleine series. Door onze jarenlange ervaring met zetten, zijn we in staat om de meeste zettingen te verrichten, of het nu gaat om minuscule onderdelen of het grotere werk binnen enge toleranties. Mede door het grote assortiment gereedschappen, vakbekwaamheid en ervaring van ons team zijn we tot bijna alles in staat. Zowel in staal, roestvast staal en aluminium.

 

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden met betrekking tot assembleren te bespreken. Van Schijndel Metaal staat u graag te woord.Op zoek naar plaatbewerking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden met betrekking tot plaatbewerking of metaalbewerking te bespreken. Van Schijndel Metaal staat u graag te woord.

Voor het overzicht van al onze bewerkingen klikt u hier.

 

Contactgegevens

Bezoekadres

Van Schijndel Metaal BV

Rijensestraatweg 65
5101 TG
Dongen
T: 0162-312694
F: 0162-318683
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Colofon

Photography: Stijn Rompa